Diamantclub Antwerpen. Pelikaanstraat 62, 7de verdieping - Bureel 73, 2018 Antwerpen
+32 (0)3 232 00 75

Diamant Aankoop FAQ

Hoe kunnen we contact met u opnemen voor het verkopen van diamanten?

U kunt gebruik maken van het contactformulier waar u al uw specifieke vragen over de verkoop van uw diamanten of diamantjuwelen kunt invullen. U kunt ons ook een email sturen naar jadiam@skynet.be en één van onze medewerkers zal uw mail dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Met welke professionele organisaties heeft u banden?

Wij zijn lid van de Diamant Club en wij zijn gecertificeerd door de HRD, IGI en GIA, die wereldwijd als marktleiders erkend zijn op het vlak van diamantevaluatie.

Verzenden jullie de diamanten die ik in uw kantoor heb gekocht?

Ja. Wij kunnen in België de diamant persoonlijk of als postpakket leveren. Laat ons weten wat u verkiest.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van diamanten?

De prijs van een diamant hangt sterk af van de industriële standaardmetingen en criteria. Over het algemeen wordt de koopprijs gebaseerd op de kwaliteit van de diamanten, beter bekend als de "4 C's":

Waarom zou ik zaken doen met Ja-Diam?

Ons familiebedrijf is al drie generaties lang actief op het vlak van taxatie, aankoop en verkoop van diamanten. Omdat we de transactie rechtstreeks met u sluiten, is er geen "tussenpersoon" in het spel, wat u een aanzienlijke besparing oplevert.

Wat betekent "helderheid" bij de aankoop van diamanten?

Helderheid verwijst naar de mogelijkheid om onvolkomenheden te detecteren aan de oppervlakte en binnen de interne structuur van een diamant. Zoals u wellicht kunt vermoeden, worden diamanten met minder gebreken hoger gewaardeerd dan diamanten met meer gebreken. Surf naar onze helderheid pagina voor meer informatie.

Wat betekent "karaat" bij de aankoop van diamanten?

Carat verwijst naar het gewicht van een diamant, niet naar de grootte. Over het algemeen zijn zwaardere diamanten duurder dan lichtere diamanten. Surf naar onze karaat pagina voor meer informatie.

Wat betekent "kleur" bij de aankoop van diamanten?

Kleur verwijst naar de zichtbare kleur van een diamant. Diamanten komen in zeer subtiele gradaties voor en enkel een getraind gemmologisch expert is in staat om een diamantkleur behoorlijk te evalueren. Surf naar onze pagina kleur voor meer informatie.

Wat betekent "slijpsel" bij de aankoop van diamanten?

Slijpsel verwijst naar het aanbrengen van facetten op een diamant door een meester slijper. Slijpsel verwijst ook naar kwaliteiten zoals symmetrie, proportie en polish. Met een ideaal slijpsel verkrijgt u een maximale natuurlijke schittering van de diamant. Surf naar onze pagina cut voor meer informatie.

Welke diensten biedt Ja-Diam aan?

Ja-Diam is een diamantbureau dat professionele taxaties van diamanten en sieraden aanbiedt. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de aankoop van diamanten en diamant juwelen maar ook in de verkoop van diamanten. Ons kantoor is gevestigd in Antwerpen, in België. Wij bedienen hoofdzakelijk klanten uit België, Nederland en Luxemburg, maar we hebben ook een sterke klantenportefeuille in de rest van de wereld.

Welke soorten diamant worden bij Ja-Diam te koop aangeboden?

We hebben een uitgebreid assortiment van diamanten te koop, met onder andere fancy cuts, witte diamant, diverse kleuren en slijpsels. Deze diamanten zijn verkrijgbaar met of zonder certificaat.

Contacteer Ons
VANDAAG
jadiam@skynet.be

Verkoop Van Uw Diamanten

Zorg dat u de juiste prijs krijgt en verkoop uw diamanten in Antwerpen

Meer
Certification
Connect with us
Contact
Address: Diamantclub Antwerpen. Pelikaanstraat 62, 7de verdieping - Bureel 73, 2018 Antwerpen
Tel: +32 (0)3 232 00 75
Email: jadiam@skynet.be
Ja-Diam bedient trots haar klanten vanuit haar kantoor in het Antwerpse diamant district.
Zoekmachine Optimalisatie door WSI