Diamantclub Antwerpen. Pelikaanstraat 62, 7de verdieping - Bureel 73, 2018 Antwerpen
+32 (0)3 232 00 75

De waarheid over diamantkleur

Kleur vormt een essentieel onderdeel van elke beoordeling van juwelen diamanten. Kleurgradaties kunnen zeer licht en subtiel zijn. Om de kleur van een diamant precies te kunnen identificeren moet een geoefend gemmologie deskundige de kleur vergelijken met bestaande gekende diamanten en kunnen werken in een gecontroleerde verlichtingsomgeving. Deze gekende diamanten zijn geregistreerd bij de verschillende laboratoria volgens een bepaalde kleur. Daardoor heeft de edelsteendeskundige de mogelijkheid om deze diamanten als referentiepunt te gebruiken bij de bepaling van de kleur van een diamant.

De kleurschaal

De kleurgraad vormt een onderdeel van de officiële certificering van de diamant. Bij het kopen of verkopen van diamant moet de eigenaar de kleurgraad kunnen voorleggen. De kleur hangt af van de chemische samenstelling van de diamant en van de structuur van zijn kristalrooster. Diamanten worden gesorteerd op alfabetische schaal, variërend van D (kleurloze of "witte" diamanten) tot Z (zeer geel of bruin).

"D" diamanten zijn over het algemeen meer begeerd dan diamanten dichter bij "Z". Dit heeft te maken met de relatieve zeldzaamheid van "D" (kleurloze) diamanten in de natuur. De kleur van een diamant heeft ook een impact op de selectie van andere sieraden waarmee men wil combineren. Kleurloze diamant ziet er geweldig uit met wit goud of platina, terwijl gekleurde diamanten er beter uitzien met geel goud.

De volgende grafiek toont de kleurgraden vanaf kleurloos (wit) tot bruin.

D – F Kleurloos
G - J Bijna kleurloos
K - M Licht gekleurd
N - R Licht gekleurd bruin
S - Z Licht bruin - bruin


Contacteer Ons
VANDAAG
jadiam@skynet.be

Verkoop Van Uw Diamanten

Zorg dat u de juiste prijs krijgt en verkoop uw diamanten in Antwerpen

Meer
Certification
Connect with us
Contact
Address: Diamantclub Antwerpen. Pelikaanstraat 62, 7de verdieping - Bureel 73, 2018 Antwerpen
Tel: +32 (0)3 232 00 75
Email: jadiam@skynet.be
Ja-Diam bedient trots haar klanten vanuit haar kantoor in het Antwerpse diamant district.
Zoekmachine Optimalisatie door WSI