Diamantclub Antwerpen. Pelikaanstraat 62, 7de verdieping - Bureel 73, 2018 Antwerpen
+32 (0)3 232 00 75

Hoe worden diamanten gevormd?

Diamanten worden diep in de aarde gevormd. Onder extreme temperaturen en een bepaalde druk kristalliseren er koolstofatomen. Een deel van de ontdekte diamanten werden aangetroffen in het zogenaamde kimberliet. Dit oud vulkanisch gesteente bevat diamanten die aan de oppervlakte zijn  gekomen door vulkanische uitbarstingen. Kimberliet is genoemd naar de Kimberleymijn in Zuid-Afrika, waar dit gesteente voor het eerst werd gedolven. Wanneer kimberliet wordt uitgehold (zoals in een rivierbedding), kunnen er diamanten met de stroming vrijkomen en komen ze bijeen in wat men een alluviale storting noemt. Dit is een andere belangrijke bron van diamanten.

Waar in de wereld wordt diamant gedolven?

Er zijn diamanten ontdekt in 35 landen over verschillende continenten. Afrika is het continent waar er het meeste aan diamantontginning gedaan wordt. Toch werden de eerste diamanten gevonden in alluviale afzettingen in India en Borneo. Deze gaven aanleiding tot een aantal van de meest legendarische grote diamanten, zoals de Orlov.

Rusland en Canada zijn twee van de productiefste diamantexporterende landen, met Alrosa als grootste Russische en Rio Tinto als belangrijkste Canadese mijnbouwgroep. Maar Zuid-Afrika is en blijft wel de bekendste regio voor diamantwinning. Toen er in 1867 een diamant werd ontdekt in 1867, creëerde dit een resem van activiteiten in de rivieren en traditionele mijnen. De bekendste Zuid-Afrikaanse mijnen zijn onder meer De Beers, Kimberley, Dutoitspan en Premier, die allemaal grote hoeveelheden diamanten produceren en een aantal van de bekendste en grootste edelstenen in de wereld hebben geleverd. Venezuela, Australië, Brazilië en Ghana zijn ook grote diamantexporteurs.

Ja-Diam leidt u door het diamantendoolhof

Als diamantkantoor in het hartje van Antwerpen heeft Ja-Diam de ervaring en de connecties om u de mooiste edelstenen van over de hele wereld aan te bieden. Als we tot een samenwerking komen, vinden wij zeker de perfecte diamant voor u. Contacteer ons daarom vandaag nog.


Contacteer Ons
VANDAAG
jadiam@skynet.be

Verkoop Van Uw Diamanten

Zorg dat u de juiste prijs krijgt en verkoop uw diamanten in Antwerpen

Meer
Certification
Connect with us
Contact
Address: Diamantclub Antwerpen. Pelikaanstraat 62, 7de verdieping - Bureel 73, 2018 Antwerpen
Tel: +32 (0)3 232 00 75
Email: jadiam@skynet.be
Ja-Diam bedient trots haar klanten vanuit haar kantoor in het Antwerpse diamant district.
Zoekmachine Optimalisatie door WSI